Skocz do zawartości




Zdjęcie

Brak dzwięku przez hdmi


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Energit

Energit

    Użytkownik

  • Newbie
  • Pip
  • 92 postów
  • Skąd:Gdańsk

Napisano 21 kwiecień 2008 - 10:47:53

Witam
pojawił się u mnie taki problem. włączyłem normalnie i dźwięk nie działa. połączony miałem przez hdmi. obraz jest wyświetlany normalnie. robiłem restor systemu, domyślne ustawienia i nic. najdziwniejsze jest to że dzwięk działa przez ten drugi kabel który był w komplecie. usterka amplitunera nie jest to na pewno bo wszystko inne działa. nie działa tylko dźwięk jak jest połączony przez hdmi.

Dzięki za rady bo już nie wiem co mam robić.

próbowałem na dwóch kablach hdmi i na obu jest tak samo

Aki1986: próbowałem i nic:(




#2 Aki1986

Aki1986

    Super Użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 998 postów

Napisano 21 kwiecień 2008 - 11:03:15

Stary sformułuj to pytanie jeszcze raz poprawnie.W ustawieniach konsoli w display settings ustaw kabel hdmi jako swoje połączenie.może to pomoże.
Dołączona grafika

#3 qgar

qgar

    mgr inz. :D

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3894 postów

Napisano 21 kwiecień 2008 - 11:19:34

Wyglada to wyraznie na jakis blad w ustawieniach. Pogrzeb w settingsach konsoli audio/video. Sprobuj od nowa wszystko ustawic tak jak ma byc. i nie "kąpletuj" juz nic wiecej
betatesterzy to gatunek wymarly
Dołączona grafika

#4 Energit

Energit

    Użytkownik

  • Newbie
  • Pip
  • 92 postów
  • Skąd:Gdańsk

Napisano 21 kwiecień 2008 - 11:26:10

to ze zdenerwowania:)

w ustawieniach wszystko jest chyba w porządku. nic wcześniej nie zmieniałem. uruchomiłem ps3 i dźwięku nie było. siedzę nad tym już 2 godziny i nic:(

#5 Aki1986

Aki1986

    Super Użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 998 postów

Napisano 21 kwiecień 2008 - 12:57:08

A czy wcześniej na takim połączeniu dżwięk był?
Dołączona grafika

#6 TheMichal

TheMichal

    Super Użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 4682 postów

Napisano 21 kwiecień 2008 - 15:52:33

W ustawieniach obrazu jest przez co ma lecieć dźwięk, musisz wybrać, że przez HDMI (pewnie zmieniło się na ten domyślny kabel AV, skoro na nim dźwięk jest)...

#7 Energit

Energit

    Użytkownik

  • Newbie
  • Pip
  • 92 postów
  • Skąd:Gdańsk

Napisano 21 kwiecień 2008 - 16:13:57

wcześniej dźwięk był przy takim połączeniu, a w ustawieniach wszystko jest poustawiane poprawnie...

czekam na inne propozycje bo już mi ręce opadają

#8 qgar

qgar

    mgr inz. :D

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3894 postów

Napisano 21 kwiecień 2008 - 16:24:36

Jedyne co moge polecic to wystartowanie konsoli przytrzymujac power az do bipniecia (jak wtedy gdy chcemy ominac start linuxa, chyba wiekszosc wie ocb) i ponownie ustawic wszystkie opcje. I nie mam na mysli sprawdzic czy sa dobrze, tylko najlepiej przelaczyc np calosc (obraz+dzwiek) na chinche, a potem z powrotem przelaczyc na hdmi. Poza tym pisales ze robiles restore systemu, wiec jest to na bank problem z ustawieniami konsoli. Wiecej nie wiem co poradzic, moze zajrzec do instrukcji :/
betatesterzy to gatunek wymarly
Dołączona grafika

#9 Energit

Energit

    Użytkownik

  • Newbie
  • Pip
  • 92 postów
  • Skąd:Gdańsk

Napisano 21 kwiecień 2008 - 16:40:30

już tak robiłem:( przełączyłem obraz i dźwięk na czincze i z powrotem na hdmi i nic:( sam obraz bez dźwięku jest... i z tym przytrzymaniem powera przez 5 sek też próbowałem i też nie działa:(

Jakieś pomysły????

#10 misiopuchatek

misiopuchatek

    Super Użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 2581 postów
  • Skąd:Kraków

Napisano 21 kwiecień 2008 - 18:10:40

Czyli wpinając samo HDMI do amplitunera masz tylko obraz... czy jakoś tak
Spróbuj wpiąć kabel bezpośrednio do TV i zobacz co się stanie. Poza tym przy włączonym HDMI podepnij ten kabelek AV który jest z konsolą i zobacz czy przez niego idzie dźwięk.
Ja bym wyłączył konsolę, wpiął domyślny kabel i zrobił twardy reset. Przechodzisz przez cały konfig i sprawdzasz czy działa audio i video.
Później wyłączasz konsolę podpinasz HDMI znów twardy reset (choć ten u mnie nie był potrzebny) i znów konfig. Sprawdzasz czy działa jak nie to może kabel padł. Bywa...
Dołączona grafika

#11 Energit

Energit

    Użytkownik

  • Newbie
  • Pip
  • 92 postów
  • Skąd:Gdańsk

Napisano 21 kwiecień 2008 - 18:37:19

ps3 mam podpięty hdmi do telewizora a z telewizora optykiem do wzmacniacza. nie działa dźwięk tylko przez hdmi. jak puszczam telewizje to działa normalnie dzwięk...

#12

  • Goście

Napisano 21 kwiecień 2008 - 18:43:12

a napewno na tym amplitunerze wczesniej miales dzwiek przez HDMI?
ja w swoim tez sie niemilo zaskoczylem gdy podpinajac kabel HDMI do amplitunera okazalo sie, ze on dzwieku z tego kabla nie odtwarza, jedynie przesyla go dalej np. do tv i musialem biegac za kablem optycznym >.>

#13 dragen

dragen
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 28 kwiecień 2009 - 17:40:14

mam to samo...dzwoniłem dzisiaj do serwisu pytając czy się spotkali z takim problemem..ale nic ( klasyka )
i dupa zbita..teoretycznie nie ma możliwości żeby na hdmi był obraz a dzwięk nie..fizycznie nie możliwe..
a kolejna rzecz..3 hdmi w tv też nie mogły paść..
i co tu teraz robic?? dla takiej pierdoły wysyłac sprzęt na 3 tyg?? grrrrrrrr

#14 Sebol

Sebol

    Super Użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 1705 postów

Napisano 28 kwiecień 2009 - 17:49:37

zepsuj jeszcze napęd - wtedy będzie powód :) a tak serio - jak jest pewne, że to konsola to wysyłaj, bo naprawdę zacznie się sypać bardziej i wtedy będzie problem
Dołączona grafika
PS3 FAT 40GB/320GB, 2x DUALSHOCK 3/PS3 Slim 250GB, 1x SIXAXIS, 2x MOVE, 1x Navigation Stick
PSP GO WHITE

#15 kill

kill

    Nadiskrownik Opiłek

  • Administratorzy
  • PipPipPip
  • 7787 postów

Napisano 28 kwiecień 2009 - 17:54:29

To podłącz dźwięk optykiem do amplitiunera.

Face Of Destiny

 

 

 

 


#16 n e o

n e o

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 179 postów

Napisano 01 maj 2009 - 22:33:35

To podłącz dźwięk optykiem do amplitiunera.

no właśnie, bezpośrednio z konsoli nie wiem po co kablem z TV puszczasz dźwięk ;o




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Font:
Arial | Calibri | Lucida Console | Verdana
 
Font Size:
9px | 10px | 11px | 12px | 10pt | 12pt
 
Color: